houten poort oprit

Houten Poort Oprit Prijs – Uw Offerte op Maat

U wilt een nieuwe houten poort voor uw oprit, maar wat kost dat eigenlijk? Gemiddeld kost een houten poort voor een oprit ongeveer €2.000, inclusief plaatsing. De prijs kan variëren op basis van het aantal meters en het gekozen materiaal. Voor een standaard inrijpoort van 3 meter breed liggen de prijzen per soort poort tussen de €300 voor een houten poort, €450 voor een staafmatpoort, €700 voor een sierpoort en €800 voor een spijlenpoort. Het is mogelijk om gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen om de exacte prijzen voor uw situatie te ontdekken.

Soorten Poorten en Prijzen

Er zijn verschillende soorten poorten beschikbaar voor uw oprit, elk met hun eigen prijsklasse. Hieronder vindt u een overzicht van de prijzen voor verschillende typen poorten:

Houten Poort

Een houten poort is de goedkoopste optie voor uw oprit. De prijzen beginnen vanaf €300. Houten poorten hebben een natuurlijke uitstraling en kunnen worden aangepast aan uw persoonlijke stijl en voorkeur.

Staafmatpoort

Een staafmatpoort is een stevige en betaalbare optie. De prijzen variëren tussen €450 en €580, afhankelijk van de afmetingen en het gekozen materiaal.

Sierpoort

Een sierpoort geeft een mooie uitstraling aan uw oprit. De prijzen voor sierpoorten liggen tussen de €700 en €2.000, afhankelijk van het ontwerp, de afmetingen en het gekozen materiaal.

Spijlenpoort

Een spijlenpoort is geschikt voor auto’s en biedt uitstekende veiligheid. De prijzen variëren tussen de €800 en €900, afhankelijk van de afmetingen en het materiaal.

Automatisering

Het is ook mogelijk om uw poort te automatiseren, wat extra kosten met zich meebrengt. De prijzen voor het automatiseren van een houten poort variëren tussen de €400 en €2.000, afhankelijk van het type automatiseringssysteem en de grootte van de poort.

Montagekosten

Als u ervoor kiest om uw poort te laten plaatsen door een specialist, kunt u rekenen op montagekosten tussen €65 en €1.200, afhankelijk van het type poort en de complexiteit van de installatie.

Tabel: Vergelijking van Poortprijzen

Poorttype Prijsrange
Houten poort Vanaf €300
Staafmatpoort €450 – €580
Sierpoort €700 – €2.000
Spijlenpoort €800 – €900
Automatisering €400 – €2.000
Montagekosten €65 – €1.200

houten poort afbeelding

Let op: Bovenstaande prijzen zijn slechts richtlijnen en kunnen variëren afhankelijk van de specifieke kenmerken en wensen van uw poort. Het is altijd aan te raden om offertes aan te vragen bij verschillende leveranciers voor een exacte prijsopgave.

Materiaal en Stijl van de Poort

Het materiaal en de stijl van de poort hebben een grote invloed op de prijs. Een houten poort is over het algemeen de goedkoopste optie en kan worden gekocht tussen de €500 en €1.100 voor een poort van 1 meter breed. Als je op zoek bent naar een metalen poort, zoals een sierpoort, spijlenpoort of staafmatpoort, dan zijn de prijzen vaak iets hoger. De kosten voor een metalen inrijpoort variëren meestal tussen de €1.450 en €1.750.

Het materiaal en de afwerking van de poort spelen ook een rol in de levensduur en het onderhoud ervan. Houten poorten hebben gemiddeld een levensduur van 10 tot 15 jaar, terwijl hardhouten poorten zelfs meer dan 25 jaar kunnen meegaan. Metalen poorten worden vaak verzinkt om roestvorming te voorkomen en kunnen worden gecoat in verschillende kleuren om bij de stijl van je woning te passen.

houten schuifpoort prijs

Materialen voor Houten Poorten

Er zijn verschillende materialen waaruit je kunt kiezen bij het kopen van een houten poort. Hieronder staan enkele voorbeelden:

Materiaal Prijsklasse
Grenen €500 – €700
Eikenhout €800 – €1.100
Bangkirai €900 – €1.200

Het is belangrijk om rekening te houden met het materiaal wanneer je de prijzen vergelijkt. Sommige houtsoorten zijn duurder, maar bieden ook meer duurzaamheid en een langere levensduur. Daarnaast kunnen speciale behandelingen of afwerkingen de kosten beïnvloeden.

Stijlen van Poorten

Naast het materiaal, is de stijl van de poort ook een belangrijke overweging. Hieronder vind je enkele veelvoorkomende stijlen van houten poorten:

 • Klassiek
 • Modern
 • Landelijk
 • Design

Elke stijl heeft zijn eigen kenmerken en prijsklasse. Het is belangrijk om te kiezen voor een stijl die past bij de uitstraling van je woning en je persoonlijke voorkeur.

Type Ingang en Automatisering

Bij het kiezen van een poort voor uw oprit heeft u verschillende opties voor het type ingang. De keuze hangt af van uw behoeften en de beschikbare ruimte. Er zijn drie veelvoorkomende typen ingangen: de looppoort, draaipoort en schuifpoort.

1. Looppoort

De looppoort is de meest betaalbare optie en ideaal voor voetgangers en fietsers. Het is een kleine poort die gemakkelijk te openen en te sluiten is. De gemiddelde prijs van een looppoort ligt rond de €250.

2. Draaipoort

De draaipoort is een populaire keuze voor autotoegang. Het bestaat uit twee panelen die naar binnen of naar buiten draaien om ruimte te bieden voor voertuigen. De prijs van een draaipoort begint vanaf €800, afhankelijk van het formaat en materiaal.

3. Schuifpoort

Een schuifpoort is ideaal als u beperkte ruimte heeft rond uw oprit. In plaats van naar binnen of naar buiten te draaien, schuift deze poort horizontaal om ruimte te besparen. De gemiddelde kosten voor een schuifpoort liggen rond de €1.800.

Naast het type ingang kunt u er ook voor kiezen om uw poort te automatiseren voor meer gemak en veiligheid. Een elektrische motor kan worden geïnstalleerd om de poort automatisch te openen en te sluiten. De prijs van poortautomatisering varieert tussen de €400 en €5.000, afhankelijk van het type motor en de grootte van de poort.

Om een beter beeld te krijgen van de prijzen voor het automatiseren van houten poorten op maat, kunt u de onderstaande tabel raadplegen:

Type Motor Gemiddelde Prijs
Lineaire motor €400 – €1.500
Tandheugelmotor €800 – €2.500
Hydraulische motor €2.000 – €5.000

Let op: deze prijzen zijn slechts een indicatie. Voor een nauwkeurige prijsopgave voor het automatiseren van uw houten poort op maat kunt u het beste een offerte aanvragen bij een specialist.

houten poort automatiseren prijs

Montagekosten en Extra Opties

Het laten plaatsen van een houten poort door een specialist brengt montagekosten met zich mee. De exacte prijs is afhankelijk van het type poort dat u kiest. De montagekosten variëren meestal tussen de €65 en €1.750, afhankelijk van de complexiteit van de installatie.

Naast de montagekosten zijn er ook extra opties beschikbaar om uw houten poort aan te passen aan uw specifieke wensen:

 • Elektrisch alarmslot: Extra beveiliging voor uw poort. De prijs varieert meestal tussen €50 en €400, afhankelijk van het merk en de functies.
 • Intercomsysteem: Hiermee kunt u gemakkelijk communiceren met bezoekers aan uw poort. De prijzen liggen meestal tussen €200 en €300, afhankelijk van het type intercom en de functionaliteit.
 • Coatings: Voor extra bescherming en een mooie afwerking kunt u ervoor kiezen om uw houten poort te laten coaten. De meeste coatings kosten ongeveer 10% extra ten opzichte van de basiskosten van de poort.

Het is belangrijk om rekening te houden met deze extra kosten bij het bepalen van het budget voor uw houten poort. Het aanvragen van offertes bij verschillende leveranciers is een goede manier om de beste deal te vinden, omdat de prijzen en diensten per bedrijf kunnen verschillen.

Als u behoefte heeft aan visuele ondersteuning, kunt u onderstaande foto bekijken om een idee te krijgen van de mogelijke extra opties:

houten poort met elektrisch alarmslot en intercomsysteem

Offerte aanvragen bij De Poortexpert

Bij De Poortexpert kunt u een offerte aanvragen voor een houten poort op maat. Het bedrijf biedt kwalitatief hoogwaardige houten poorten in verschillende modellen en materialen, zoals hout en aluminium. Door gebruik te maken van de Poortconfigurator op hun website, kunt u de prijs van uw nieuwe poort eenvoudig berekenen.

Naast het leveren van exclusieve topkwaliteit poorten, biedt De Poortexpert ook professionele montage. Hun team van experts zorgt ervoor dat de poort perfect wordt geïnstalleerd, zodat u er jarenlang van kunt genieten.

U kunt contact opnemen met De Poortexpert voor een vrijblijvende offerte en advies op maat. Of het nu gaat om een houten tuinpoort, een geautomatiseerde poort of een maatwerkoplossing, De Poortexpert staat voor u klaar om uw wensen te realiseren.

Neem vandaag nog contact op met De Poortexpert en ontdek de mogelijkheden voor uw nieuwe houten poort.

Kwaliteit en Service van Diba Schrijnwerk

Als het gaat om houten poorten van topkwaliteit, moet u bij Diba Schrijnwerk zijn. Het bedrijf is gespecialiseerd in het leveren en plaatsen van hoogwaardige houten poorten die niet alleen duurzaam zijn, maar ook weinig onderhoud vereisen. Bij Diba Schrijnwerk gebruiken ze alleen eerste kwaliteit houtsoorten, zoals afrormosia of padouk, die bekend staan om hun uitstekende eigenschappen.

Wat betreft de installatie van uw poort, zorgt Diba Schrijnwerk voor een goede basis. Ze nemen precieze afmetingen om ervoor te zorgen dat de poort perfect past bij uw oprit. Daarnaast hebben ze oog voor detail en houden ze rekening met afwateringssystemen om ervoor te zorgen dat uw poort optimaal functioneert.

Bij Diba Schrijnwerk staat professionele montage hoog in het vaandel. Hun ervaren monteurs zorgen ervoor dat uw poort op de juiste manier wordt geïnstalleerd, zodat u er jarenlang van kunt genieten zonder problemen.

Wilt u meer weten over de prijzen van houten tuinpoorten of het automatiseren van een houten poort? Bij Diba Schrijnwerk kunt u terecht voor een offerte op maat. Vul het formulier in op hun website en zij zullen samen met u de mogelijkheden bespreken en een offerte uitwerken die past bij uw wensen en budget.

houten tuinpoort prijs

Referenties

“Diba Schrijnwerk heeft een prachtige houten poort geïnstalleerd bij ons huis. De kwaliteit van het hout is uitstekend en de installatie verliep vlekkeloos. We zijn zeer tevreden met hun service.” – Jan en Marieke, Amsterdam

Voordelen van Diba Schrijnwerk

 • Topkwaliteit houten poorten
 • Gebruik van duurzame houtsoorten
 • Precieze afmetingen en afwateringssystemen
 • Professionele montage door ervaren monteurs
 • Offertes op maat
Prijsklasse Kwaliteit Service
Hoog Topkwaliteit houten poorten van duurzame houtsoorten Precieze afmetingen, afwateringssystemen en professionele montage

Conclusie

Een houten poort voor uw oprit is een waardevolle investering die veiligheid, functionaliteit en esthetiek combineert. De prijs van een houten poort kan variëren op basis van verschillende factoren, zoals het gekozen materiaal, de afmetingen, de stijl, de automatisering en de montagekosten. Het is belangrijk om een offerte aan te vragen om een idee te krijgen van de kostprijs voor uw specifieke situatie.

Vergelijk de prijzen en diensten van verschillende leveranciers om de beste deal te vinden. U kunt kiezen uit een breed scala aan houten poorten op maat, waarmee u uw oprit kunt personaliseren en een mooie en duurzame toegangspoort kunt creëren. Overweeg ook om uw houten poort te laten plaatsen door een specialist, zodat u zeker bent van een correcte en professionele installatie.

Neem contact op met erkende leveranciers en vraag offertes aan om de kostprijs van het laten plaatsen van een houten poort voor uw oprit te achterhalen. Door goed geïnformeerd te zijn over de prijzen en mogelijkheden, kunt u een weloverwogen beslissing nemen en genieten van uw prachtige nieuwe houten poort.

Vergelijkbare berichten