houten gevelbekleding

Houten Gevelbekleding Prijs – Kostenoverzicht 2023

Ben je op zoek naar informatie over de prijs van houten gevelbekleding? In dit artikel bieden we een gedetailleerd kostenoverzicht voor houten gevelbekleding in 2023. We bespreken de gemiddelde prijzen, factoren die van invloed zijn op de kosten, en geven enkele handige tips voor het aanvragen van offertes en vinden van betaalbare opties.

Houten gevelbekleding is een populaire keuze vanwege de natuurlijke uitstraling en duurzaamheid. Maar voordat je een beslissing neemt, is het belangrijk om de prijs van houten gevelbekleding te kennen en rekening te houden met verschillende factoren.

De gemiddelde prijs van gevelbekleding is €140/m², met een marge van €85 tot €290/m², inclusief installatie. Voor houten gevelbekleding varieert de prijs van €100 tot €290/m², afhankelijk van het type hout en of er isolatie wordt gebruikt. Het is belangrijk om ook andere factoren mee te nemen bij het berekenen van je budget, zoals isolatieprestaties, esthetiek, het aantal openingen, regio en klimaat, en de afwerking die moet worden aangebracht.

Soorten Gevelbekleding Materialen en Prijzen

Naast hout zijn er verschillende andere materialen beschikbaar voor gevelbekleding, zoals PVC, composiet, vezelcement, metalen, zink, HPL en bakstenen. Deze materialen variëren in prijs en bieden verschillende eigenschappen en esthetiek voor gevelbekleding.

Houten Gevelbekleding

Hout is een veelgebruikt materiaal voor gevelbekleding vanwege zijn natuurlijke uitstraling en duurzaamheid. De prijs van houten gevelbekleding varieert van €100 tot €290/m², afhankelijk van het type hout en de afwerking. Het is belangrijk om rekening te houden met het onderhoud en de levensduur van houten gevelbekleding bij het maken van een keuze.

PVC Gevelbekleding

PVC is een populair materiaal vanwege zijn lage onderhoudsvereisten en duurzaamheid. De prijs van PVC gevelbekleding varieert van €85 tot €250/m², afhankelijk van de kwaliteit en dikte van het materiaal. PVC is verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen, waardoor het een veelzijdige optie is voor gevelbekleding.

Composiet Gevelbekleding

Composiet gevelbekleding bestaat uit een mix van kunststof en houtvezels, waardoor het duurzaam en onderhoudsarm is. De prijs van composiet gevelbekleding varieert van €95 tot €185/m², afhankelijk van de samenstelling en afwerking. Composiet gevelbekleding biedt de uitstraling van hout met de voordelen van kunststof.

Vezelcement Gevelbekleding

Vezelcement gevelbekleding is een populair materiaal vanwege zijn duurzaamheid en brandwerende eigenschappen. De prijs van vezelcement gevelbekleding varieert van €100 tot €195/m², afhankelijk van de dikte en afwerking. Vezelcement gevelbekleding is verkrijgbaar in verschillende texturen en stijlen.

Metalen Gevelbekleding

Metalen gevelbekleding, zoals aluminium of staal, biedt een moderne uitstraling en duurzaamheid. De prijs van metalen gevelbekleding varieert van €85 tot €205/m², afhankelijk van het type metaal en de afwerking. Metalen gevelbekleding vereist weinig onderhoud en is bestand tegen extreme weersomstandigheden.

Zinken Gevelbekleding

Zink is een duurzaam materiaal dat een unieke uitstraling geeft aan gevels. De prijs van zinken gevelbekleding varieert van €135 tot €195/m², afhankelijk van de dikte en afwerking. Zinken gevelbekleding vereist weinig onderhoud en heeft een lange levensduur.

HPL Gevelbekleding

HPL gevelbekleding, ook bekend als High-Pressure Laminate, is een sterk en duurzaam materiaal dat bestand is tegen weer en wind. De prijs van HPL gevelbekleding varieert van €75 tot €175/m², afhankelijk van de kwaliteit en dikte van het materiaal. HPL gevelbekleding is verkrijgbaar in verschillende kleuren en texturen.

Bakstenen Gevelbekleding

Bakstenen gevelbekleding is een klassieke keuze die zorgt voor een tijdloze uitstraling. De prijs van bakstenen gevelbekleding varieert van €105 tot €175/m², afhankelijk van het type baksteen en de afwerking. Bakstenen gevelbekleding vereist weinig onderhoud en biedt uitstekende isolatie.

Soort Gevelbekleding Prijs (€/m²)
Houten gevelbekleding €100 – €290
PVC gevelbekleding €85 – €250
Composiet gevelbekleding €95 – €185
Vezelcement gevelbekleding €100 – €195
Metalen gevelbekleding €85 – €205
Zinken gevelbekleding €135 – €195
HPL gevelbekleding €75 – €175
Bakstenen gevelbekleding €105 – €175

houten gevelbekleding prijs

Houten Gevelbekleding Prijs per Vierkante Meter

De prijs van houten gevelbekleding varieert van €100 tot €290/m², inclusief installatie. Exclusief arbeidsloon varieert de prijs van houten gevelbekleding van €55 tot €205/m². Het is belangrijk om rekening te houden met de keuze van het hout, de oppervlakte en andere specificaties bij het bepalen van de prijs voor houten gevelbekleding.

Als het gaat om de prijs van houten gevelbekleding, zijn er verschillende factoren waarmee rekening moet worden gehouden. Allereerst speelt het gekozen houtsoort een grote rol in de prijsbepaling. Populaire houtsoorten zoals ceder, lariks en grenen hebben vaak een hogere prijs per vierkante meter in vergelijking met andere houtsoorten. Daarnaast kunnen extra kosten worden toegevoegd voor het behandelen of afwerken van het hout, zoals het aanbrengen van verf, beits of olie.

Naast het type hout, is de oppervlakte van de gevelbekleding ook van invloed op de prijs. Over het algemeen geldt dat hoe groter de oppervlakte, hoe hoger de totale kosten zullen zijn. Dit komt door de extra materialen en arbeidsuren die nodig zijn om het hout te installeren en af te werken.

Andere specificaties, zoals de complexiteit van het ontwerp, het aantal hoeken en de aanwezigheid van ramen en deuren, kunnen ook van invloed zijn op de uiteindelijke prijs. Deze factoren vereisen mogelijk meer vakmanschap en hebben mogelijk extra materialen nodig.

Het is belangrijk om meerdere offertes aan te vragen bij verschillende leveranciers om een goed beeld te krijgen van de prijsrange voor houten gevelbekleding. Op deze manier kunt u de prijzen vergelijken en de beste deal vinden die past bij uw budget en specificaties.

houten gevelbekleding prijs

Houtsoort Prijs per m² (inclusief installatie) Prijs per m² (exclusief arbeidsloon)
Ceder €180 – €290 €135 – €205
Lariks €140 – €250 €95 – €155
Grenen €100 – €190 €55 – €115

PVC Gevelbekleding Prijs per M²

PVC gevelbekleding is een populaire keuze vanwege zijn duurzaamheid en onderhoudsvriendelijkheid. Maar wat zijn de kosten van PVC gevelbekleding? De prijs van PVC gevelbekleding varieert, afhankelijk van verschillende factoren, van €85 tot €250 per vierkante meter. Het is belangrijk om rekening te houden met deze kosten bij het plannen van je budget voor het bekleden van je gevel.

Wanneer je een offerte voor PVC gevelbekleding aanvraagt, zul je merken dat de materiaalkosten meestal tussen de €45 en €170 per vierkante meter bedragen. Deze kosten zijn sterk afhankelijk van het merk, de kwaliteit en de specifieke eigenschappen van het PVC-materiaal.

Hoewel PVC gevelbekleding initieel duurder kan zijn dan sommige andere materialen, biedt het veel voordelen op de lange termijn. PVC is bestand tegen de elementen, zoals regen, wind en uv-straling, en heeft weinig onderhoud nodig. Hierdoor bespaar je op de lange termijn op onderhouds- en vervangingskosten.

Daarnaast biedt PVC gevelbekleding uitstekende thermische prestaties. Het kan helpen bij het verbeteren van de isolatiewaarde van je woning, waardoor je energie en kosten kunt besparen op verwarming en koeling.

Al met al is PVC gevelbekleding een aantrekkelijke keuze vanwege zijn duurzaamheid, onderhoudsgemak en isolerende eigenschappen. Hoewel de prijs initiëel hoger kan zijn dan bij sommige andere materialen, is het belangrijk om de lange termijn voordelen en kostenbesparingen in overweging te nemen bij het selecteren van de juiste gevelbekleding.

PVC gevelbekleding prijs

Let op: De daadwerkelijke PVC gevelbekleding prijs kan variëren, afhankelijk van factoren zoals locatie, installatiekosten en eventuele extra afwerkingsopties. Het is altijd raadzaam om een gedetailleerde offerte aan te vragen bij een professionele leverancier om een nauwkeurige prijsinschatting te krijgen.

Composiet en Vezelcement Gevelbekleding Prijzen

De prijs van composiet gevelbekleding varieert van €95 tot €185/m², inclusief installatie. Exclusief montagekosten varieert de prijs van composiet gevelbekleding van €50 tot €100/m². Vezelcement gevelbekleding kost tussen de €100 en €195/m², exclusief installatiekosten van €55 tot €110/m². Beide materialen bieden duurzaamheid en onderhoudsvriendelijkheid, maar er zijn kostenoverwegingen bij het kiezen van de juiste gevelbekleding.

Composiet en Vezelcement Gevelbekleding

Materiaal Prijs (€/m² incl. installatie) Prijs (€/m² excl. montage)
Composiet gevelbekleding €95 – €185 €50 – €100
Vezelcement gevelbekleding €100 – €195 €55 – €110

Conclusie

Houten gevelbekleding is een populaire keuze voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten. Deze duurzame en natuurlijke materiaaloptie voegt niet alleen esthetische waarde toe aan een gebouw, maar biedt ook bescherming tegen de elementen.

De prijs van houten gevelbekleding varieert afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type hout, de oppervlakte en andere specificaties. Het is belangrijk om deze factoren in overweging te nemen bij het bepalen van de prijs voor houten gevelbekleding. Andere materialen, zoals PVC, composiet en vezelcement, bieden ook alternatieve opties met verschillende prijsklassen.

Om de beste prijs en kwaliteit voor houten gevelbekleding te vinden, is het raadzaam om offertes van verschillende leveranciers te vergelijken. Op deze manier kunt u een weloverwogen beslissing nemen op basis van uw budget en specificaties.

Vergelijkbare berichten