Parket Bolefloor

Bolefoor

Bolefloor combineert technologie met houtscansystemen waardoor iedere plank uniek is.

Massieve planken van 13 en 20 mm dikte in breedte variërend van 150 tot 300 mm met een lengte tot 3.000 mm. In meerlaags hout met 5,7 mm toplaag zijn de diktes resp. 15 en 18 mm. Voor speciale bestellingen kan de productie worden aangepast tot lengtes van max. 6.000 mm en breedtes tot max. 450 mm. Leverbaar in eiken in de kwaliteitscategorieën: select, naturel en rustiek en verder essen, walnoten, kersen en esdoorn.

Bolefloor is ’s werelds eerste, industrieel vervaardigde, hardhouten vloerbedekking met natuurlijk gewelfde planken, die de natuurlijke groei van de boom weerspiegelen. Iedere vloer is uniek.

Parket Bolefloor

Knelpunten die door de vernieuwing zijn verbeterd of opgelost
Combinatie van houtscansystemen, op maat gemaakt CAD/CAM oplossingen en innovatieve optimalisatie algoritmen voor plaatsingssoftware.

Redenen waarom het onderwerp de concurrentiepositie van hout of houtproducten verbetert
De optimalisatietechnologie van Bolefloor betekent dat er tot 20% meer van elke gezaagde plank wordt gebruikt. De technologie maakt natuurlijk gebogen vloeren mogelijk.

Inschatting van de toename van het houtgebruik ten gevolge van de vernieuwing
Tot 20%.

Mate waarin de vernieuwing bijdraagt aan duurzaam bouwen
Geen idee.

Wanneer heeft de ontwikkeling plaatsgevonden?
Het heeft 4-5 jaar geduurd van het eerste idee van een natuurlijk gekromde vloer tot de officiële introductie op de mart van het living-edge vloerconcept. Vandaag de dag is Bolefloor al 1,5 jaar operationeel en heeft het met succes live-edge vloeren gelanceerd op de Europese markt. Sinds kort heeft Bolefloor zijn Amerikaanse productie-eenheid geopend en is nu volledig operationeel in Amerika.

Waar is de vernieuwing toegepast en/of verkrijgbaar?
Verkrijgbaar via 50 verkooppunten in Europa.

Website: www.bolefloor.com

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes