De houten bouwsteen - GENOMINEERD

HIB systeem Nederland

Natuurlijk bouwen, energiebesparing, ecologisch bouwsysteem, natuurlijk leefklimaat, geluidsisolatie, stabiel en veilig, eenvoudige installatie leidingen, snelle montage en opbouw, Veelzijdige afwerking en afbouw

Een uniek, eenvoudig en flexibel bouwsysteem, samengesteld uit zuiver ecologische materialen.

Met het bouwsysteem is een enorme hoge energiebesparing en een behaaglijk leefklimaat te realiseren. Het bouwsysteem bestaat uit hanteerbare bouwelementen. Ieder element is opgebouwd uit twee parallelle rechthoekige platen die door middel van uitgekiende houtverbindingen één geheel vormen met de tussenliggende stijlen; de “houten bouwsteen”. Deze prefab gefabriceerde houten bouwstenen kunnen probleemloos op elkaar gestapeld worden. De montage is eenvoudig en snel, uiterst stabiel en de afwerkingmethode is veelzijdig.

De houten bouwsteen van het unieke HIB-Systeem

Samenvatting van de vernieuwing (vervolg)
Het HIB-systeem is vernieuwend omdat;

  • het opgebouwd is uit hanteerbare prefab gefabriceerde houtbouw elementen. De montage is eenvoudig en snel waardoor zelfbouw met begeleiding heel goed mogelijk is.
  • de bouwmethode gezond en ecologisch wonen mogelijk maakt omdat slechts natuurlijke bouwstoffen worden toegepast.
  • de isolatie van de houten bouwsteen wordt gerealiseerd met ecologische materialen waarbij de isolatiewaarden van Rc=5 is mogelijk zijn.

De gepatenteerde luchtsleuven (zonder toepassing van enige folie) de wand dampopen maken en zorgen voor natuurlijke vochtregulatie.

Omschrijving
HIB-Systeem Nederland ontwerpt, levert en bouwt houten gebouwen. Met gepatenteerde houten bouwstenen. Samen met onze eigen architect kan een woning of gebouw ontworpen worden. Het unieke bouwsysteem is universeel toepasbaar. Zowel in nieuwbouw als bij renovatie. De basis is de unieke, innovatieve houten bouwsteen.

Knelpunten die door de vernieuwing zijn verbeterd of opgelost
T.o.v. traditionele bouw (waar veel niet duurzame materialen worden toegepast)  zijn;

  • de  houten bouwsteen is zuiver ecologisch,
  • het leefklimaat is natuurlijk door de natuurlijke vochtregulatie en de hoge isolatiewaarde.
  • een eengezinswoning is in enkele weken casco (wind- en waterdicht) door een aannemer of de opdrachtgever zelf te bouwen.
  • de afwerking van de gevels beperkt zich niet tot steen maar kan ook uitgevoerd worden in houtendelen, stucwerk, metaal, kunststof etc.

Redenen waarom het onderwerp de concurrentiepositie van hout of houtproducten verbetert
Het bouwsysteem is gebaseerd op het toepassen van grotendeels hout of houtproducten. Het casco van een huis gebouwd met houten bouwstenen heeft slechts een fundering van beton, glas in de ramen en keramische dakpannen. Alle overige delen bestaan uit houtproducten.

Inschatting van de toename van het houtgebruik t.g.v. de vernieuwing
De energieprestatie normen van huizen zullen in de toekomst steeds lager worden waardoor de isolatie en de kierdichtheid van traditionele woningen problematisch kan worden. Door haar eenvoud en zeer goede isolatiewaarde kan men met HIB houten bouwstenen in de toekomst aan deze normen op een natuurlijke, eenvoudige wijze voldoen.

Mate waarin de vernieuwing bijdraagt aan duurzaam bouwen
Door het toepassen van uitsluitend hout wordt een natuurlijk product verkregen. Hout is het meest natuurlijke bouwmateriaal ter wereld. En gelukkig ook het meest ecologisch verantwoorde. Bij de productie van houten bouwstenen wordt nauwelijks energie gebruikt. Een woning gebouwd met het bouwsysteem bestaat slechts duurzame materialen en bespaart energie.

Website: www.hib-systeem.nl

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes